کد خبر : 20153
تاریخ انتشار : 22 آذر 1391 11:24

سوگواره لحظه عاشورایی؛ در پرکردن خلاء های هنر دینی تاثیر گذار است

میثم حسنی سعدی، دانش آموخته دانشکده صدا و سیما قم، دانشجو دکترا دانشگاه اصفهان و مدیر بانک اطلاعات اندیشمندان مرکز پژوهش های صدا و سیما در جشنواره سوگواره لحظه های عاشورایی: سوگواره لحظه عاشورایی؛ در پرکردن خلاء های هنر دینی تاثیر گذار است.

به گزارش ستاد خبری چهارمین سوگواره لحظه های عاشورایی، «میثم حسنی سعدی»، مدیر بانک اندیشمندان مرکز پژوهش های صدا و سیما با بیان این مطلب اظهار کرد: برای برگزاری بهتر سوگواره لحظه های عاشورایی باید به ابعاد مختلف مفهومی هنر عاشورایی توسط هنرمندان متعهد  توجه شود.

وی با اشاره به این مطلب که هنرمندانی که می خواهند در رابطه با هنر عاشورایی به فعالیت بپردازند ابتدا باید به درک صحیح از این واقعه رسیده باشند، بیان داشت: نخستین گام برای تولید آثار هنری در قالب فیلم و فیلم نامه با محوریت عاشورا ارزیابی و درک صحیح هنرمندان از این واقعه عظیم است چرا که هنرمندان می توانند با درک صحیح از این واقعه می توانند به درستی موفق به القای این واقعه به مخاطب شوند.

حسنی سعدی تصریح کرد: پرداختن دو بعد «سبک زندگی عاشورایی» و «زیبایی واقعه عاشورا» در قالب فیلم های بلند،کوتاه و مستند نقش به سزایی در نهادینه شدن فرهنگ عاشورایی و دینی در جامعه دارد.

مدیر بانک اطلاعات اندیشمندان مرکز پژوهش های صدا و سیما در ادامه با اشاره به این مطلب که در حوزه تولید آثار هنری در بخش سینمایی و مستند آثار کمی تولید شده است، افزود: خوشبختانه در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال های اخیر 99 درصد از آثار تولید شده با محوریت عاشورا آثاری سازنده و اعتقادی بوده است.

وی به فیلم های سینمایی و سریال های تولیدی با موضوع عاشورا اشاره کرد و افزود: در سال های پس از انقلاب آثاری چون سفیر، روز واقعه، مختارنامه از آثار موفق در حوزه عاشورا بوده است چرا که  موفقیت این آثار از اعتقادات سازندگان این آثار سرچشمه می گیرد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به خلا نظری در رابطه با هنر دینی اشاره کرد و افزود: متاسفانه نظریه پردازان هنر دینی هنوز به  درستی نظریه های مختلف در حوزه هنر دینی دست پیدا نکرده اند و هنر دینی به صورت زبان  روز در نیامده است.

حسنی سعدی همچنین با بیان اینکه عدم تبیین نظریه های هنر دینی به عملی  موجب شده تا هنرمندان عرصه دین بلا تکلیف بمانند،  اذعان داشت: عدم ورود مناسب نظریه پردازان هنر دینی به هنر دینی و عاشورایی و مشخص نبودن ابعاد مختلف هنر دینی موجب  بلاتکلیف ماندن هنرمندان دینی  در بخش هنر دینی شده است.

مدیر بانک اطلاعات اندیشمندان مرکز پژوهش های صدا و سیما ادامه داد: تشکیل کارگروه های مختلف با هدف بررسی آسیب های موجود در نظریه پردازی هنر دینی و بیان راهکار های مناسب برای برطرف ساختن خلاء های موجود در بخش های مختلف هنر دینی از جمله راه های خروج از این بلاتکلیفی است.

حسنی سعدی با تاکید بر اینکه این این کارگروه ها باید متشکل از هنرمندان و صاحب نظران این عرصه باشد، افزود: برگزاری سوگواره  لحظه های عاشورایی می تواند در پر کردن خلاء های هنر دینی  و عاشورایی تاثیرگذار است.

وی بهره گیری از صاحب نظران بین رشته ای در مباحث نظری و عملی هنر را از عوامل بهتر برگزار شدن سوگواره لحظه های عاشورایی در سنوات آینده دانست و افزود: برگزاری و خروجی چنین سوگواره هایی زمانی در بین اهالی هنر موثر واقع می شود که به سمت فرهنگ سازی پیش رود.