کد خبر : 20434
تاریخ انتشار : 28 آذر 1391 9:20

مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشکده صدا و سیما قم برگزار شد

همزمان با هفته پژوهش مراسم تجلیل از پژوهشگران برتربا سخنرانی حجت الاسلام احمد واعظی در دانشکده صدا و سیما قم برگزار شد.

مراسم بزرگداشت هفته پژوهش با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین واعظی، رییس دفتر تبلیغات اسلامی در سالن آمفی تئاتر دانشکده صدا و سیما قم برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین واعظی در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران دانشکده صدا و سیما قم که در سالن آمفی تئاتر دانشکده صدا و سیما قم برگزار شد گفت: نمایش هنر دینی در عرصه رسانه نیازمند نگاه عمیق به دین است و کسی که می خواهد این هنر دینی را در رسانه به عرصه نمایش درآورد نباید به صورت ظاهری و سطحی به دین نگاه کند و باید آشنایی کامل با دین داشته باشد.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان این که در دهه اخیر ظرفیت های خوبی در سطح حوزه های علمیه صورت گرفته است، افزود: یکی از مهم ترین نهاد هایی که در تربیت طلاب در عرصه های مختلف هنر در تبلیغات دینی نقش داشته دانشکده صدا و سیما قم بوده است.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به این مطلب که اگر عالمی از دنیا برود رخنه ای در اسلام صورت می گیرد و ضربه ای به بدنه اسلام وارد می شود، افزود: امتیاز دانشکده صدا و سیما این است که اگر نباشد خلأ و رخنه ای در حوزه های علمیه ایجاد می شود و دلیل این مطلب این است که دانشکده صدا وسیما دست روی رشته ها و آموزش هایی گذاشته که بسیار مهم است و نبود آنها مشکل ساز خواهد شد.

وی اظهار داشت: درست است که سالیان طولانی شعار هنر دینی را سر داده ایم و سعی کرده ایم در همه موارد تولید هنر دینی داشته باشیم اما غلبه ظاهربینی و سطحی نگری در تولید برنامه های رسانه ای کاملا مشهود است و این هنر دینی به صورت عمقی در رسانه ها و هنر ما متجلی نشده است.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به سخن پیامبر اکرم(ص) مبنی بر این که « اگر عبادت 10 جزء داشته باشد، 9 جزء آن کسب روزی حلال است»، تصریح کرد: کسب این روزی حلال در بعد فردی و اجتماعی نیازمند رعایت حقوق، امانتداری و صدق در گفتار است و در این صورت است که فرد شامل کسب 9 جز عبادت می شود.

حجت الاسلام واعظی با اشاره به این که هدف رسانه، هدف تبلیغ دینی و یا هدف از استفاده از هنر در تبلیغ دینی قوام و اثرگذاری آن در مخاطب است، افزود: وقتی انسان می تواند موفق در تبلیغ هنر دینی باشد که بتواند در نظام زیبا شناختی و ارزشی افراد تأثیر بگذارد.

وی با بیان این که اثرگذاری در مخاطب غیر از تصرف نظام زیباشناختی او نمی تواند انجام شود گفت: فلسفه سوپراستارسازی و الگو سازی در رسانه هم به همین دلیل است که بتوانند در نظام زیباشناختی مخاطب تأثیرگذاری کنند و این مدل را برای زندگی مخاطب الگو قرار دهند.

وی با بیان این که وظیفه و کار اصلی ما طلبه ها تبلیغ رسالت الهی است و باید بدانیم که در هر موقعیتی ما باید اول طلبگی خود را حفظ کنیم و بعد به مسائل دیگر بپردازیم، اظهار داشت: همیشه به صورتی حرکت کنیم که وقتی مردم با ما روبه رو می شوند تشویق به دین مداری شوند نه این که دین گریز شوند.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: مراقب باشیم فضاهای کاری ما را دچار روزمرگی نکند و سبب نشود وظیفه اصلی خود را فراموش کنیم. وی در پایان یاد شهید آیت الله مفتح را گرامی داشت و افزود: آیت الله مفتح فردی صالح، تلاش گر و خدامدار بود که تلاش بسیاری را در عرصه وحدت میان حوزه و دانشگاه و امور پژوهشی انجام داد و از افرادی بود که در عرصه های مختلف وظیفه و کار اصلی خود که طلبگی و تبلیغ رسالت خداوند بود فراموش نکرد.

در این مراسم همچنین دکتر اکبری، رییس دانشکده صدا و سیما قم به فعالیت های این دانشکده اشاره کرد و رشته دین و رسانه را از جمله رشته های جدید این دانشکده برشمرد که دارای چهار گرایش  حکمت و رسانه، فقه و رسانه، احکام و رسانه و تاریخ و رسانه است.

وی با بیان این که دانشکده صدا و سیما قم با هدف تربیت طلاب حوزه های علمیه برای ورود به صدا و سیما و شرکت در برنامه های رسانه ای از سال 1377 راه اندازی شده است، افزود: در همین راستا رشته دین و رسانه راه اندازی شد تا طلاب بتوانند با تحصیل در این رشته جوابگوی بسیاری از سؤالات دینی در امر رسانه باشند.

اکبری یاد آور شد موفقیت آینده یک نیروی موفق در رسانه از دوره آموزشی اش نشات می گیرد چون دوره تحصیلی با دوره کاری همبستگی جدی دارد، اگر دانشجو امروز توانست با اساتید خود ارتباط علمی برقرار کند، این ارتباط علمی در آینده کاری اش هم تداوم خواهد داشت. و بی شک شما در آینده تامین کننده محتوا شبکه ها خواهید بود از این رو از الان باید برای رسیدن به فهم عمیق علمی از موضوعات رسانه تلاش کرد.

در پایان این مراسم از دکتر عزتی پرور برای تالیف کتاب ادبیات تطبیقی در ایران و از سه پایان نامه برتر دانشجویی تقدیر و تجلیل شد.

برای نمایش گزارش تصویری اینجا کلیک کنید.

اخبار معاونت پژوهشی
اطلاعات پایان نامه ها